Webshop
      Jubileum actie trouwringen
      Jubileum solitair ring aktie
      Zoeken op Budget
      Aanbiedingen
      Nieuwe Collectie
      Smalle Trouwringen
      Brede Trouwringen
      Stoere Trouwringen
      Aparte Trouwringen
      Carbon en specials
      Favorieten van TZ
      Exclusief
      Palladium
      Trouwring ontwerpen
      Geel Goud
      Witgoud
      Rood Rose Goud
      Bi-color
      Met meer diamant(en)
      Organisch
      Titanium
      Staal

Home > Materiaal info > Diamant trouwringen >Diamant Eigenschappen

De diamant heeft een van de hoogste niveaus van de bekende hardheid in de wereld, op de schaal van Mohs is dat 10. Een van de  bijzondere eigenschappen van diamant is dat de glans en schittering zelfs decennia aanwezig zal zijn. Elke andere (edel)steen zal tijdens het dragen in korte tijd inleveren op schittering en detail die de trouwring of verlovingsring voor de dame zo bijzonder maken. Dit maakt de diamant de perfecte steen voor trouwringen en verlovingsringen. Door het dragen van uw ring onstaan er krassen en slijt de ring, uw diamant zal blijven schitteren!
 

Verschillende slijpvormen

Diamanten zijn er in verschillende slijpvormen, maten en kwaliteiten. De meest populaire slijpvorm in trouwringen is briljant geslepen. Veel mensen denken dat als we het over een briljant hebben, dit automatisch een diamant is. Dit is een misverstand. De briljant is slijpvorm zoals er ook baquette, princess, hart e.d. is. De briljant slijpvorm heeft een zeer hoge lichtopbrengst door zijn vorm en leidt tot de bekende schittering in de steen, die u kunt waarnemen wanneer u de ring beweegt. Naast de bekende briljant slijpvorm zijn er zoals eerder vermeld ook andere soorten slijpvormen. De vormen hart en peer komen minder voor als slijpvorm in trouwringen en verlovingsringen. Baquette en princess komen wel meer voor doordat deze slijpvormen ook "lijn"geven aan een ring zoals bijvoorbeeld in strakke rechte trouwringen met een vlak profiel.

Diamant Kwaliteit

De kwaliteit van een diamant is naast de slijpvorm, en daarmee tevens de slijp-kwaliteit, afhankelijk van kleur en zuiverheid.


 Zuiverheid van de diamant

IF Internally flawless Loepzuiver
VVS Very very small inclusions Zeer, zeer kleine insluitsels
VS Very small inclusions Zeer kleine insluitsels
SI Small inclusions Kleine insluitsels
 I Inclusions (voorheen Pique) Zichtbare insluitsels (waarneembaar met het oog)

Diamanten zitten vast

Diamanten zitten vast in het materiaal en kunnen bij normaal gebruik niet zomaar los komen. Diamanten zitten niet gelijmd of iets dergelijks, maar altijd stevig verpakt in het eigen materiaal van de ring.
Een sterke stoot of val kan echter de diamantzetting beschadigen. Laat in dat geval de ring en de zetting door ons controleren voordat u de diamant kwijt bent.