Webshop
      Jubileum actie trouwringen
      Jubileum solitair ring aktie
      Zoeken op Budget
      Aanbiedingen
      Nieuwe Collectie
      Smalle Trouwringen
      Brede Trouwringen
      Stoere Trouwringen
      Aparte Trouwringen
      Carbon en specials
      Favorieten van TZ
      Exclusief
      Palladium
      Trouwring ontwerpen
      Geel Goud
      Witgoud
      Rood Rose Goud
      Bi-color
      Met meer diamant(en)
      Organisch
      Titanium
      Staal

Home > Materiaal info > Witgouden trouwringen >Witgouden trouwringen


De collectie witgouden trouwringen bij  TZ Trouwringen is zeer uitgebreid. De trouwringen in witgoud zijn in allerlei stijlen en designs in onze collectie aanwezig. De witgouden trouwringen worden ook vaak in combinatie met andere kleuren goud gebruikt, zoals bijvoorbeeld met roodgoud of geelgoud. Bekijk daarvoor de collectie bi-color trouwringen.
 

Hoe komt witgoud tot stand


Goud is van nature geel. Om geelgoud wit te maken worden er andere metalen vermengd met dit goud, dit noemt men een legering. Om witgoud wit te maken wordt er o.a. palladium, zilver en mangaan toegevoegd. Vroeger werd er nikkel toegevoegd, maar omdat bij nikkel veel klachten zijn met allergische reacties wordt dat tegenwoordig niet standaard meer gebruikt. Vaak wordt het witgoud tevens voorzien van een laagje rhodium, dit zorgt ervoor dat het witgoud in jullie trouwringen nog witter is. Dit laagje slijt er in de loop van de tijd er weer af. TZ Trouwringen geeft daarvoor de service om het rhodium éénmalig weer gratis aan te brengen.


De verschillende oppervlakte profielen & Bewerkingen


De oppervlakte profielen en bewerkingen van de witgouden trouwringen in onze collectie zijn in de basis onder te verdelen in verschillende profielen. Vlak profiel, laag-bol-, midden-bol- en een hoogbol -profiel. Praktisch ieder model trouwring is aan de binnenzijde ook bol gevormd. Dit zorgt voor een fenomenaal  draagcomfort. Door de bolle vorm in de trouwring is het vaak noodzakelijk dat de trouwringen wel over voldoende dikte beschikken. U kunt zich voorstellen dat er meer bolling mogelijk is als de ringen dikker zijn omdat er eenvoudig gezegd meer materiaal aanwezig is om deze bolling te verkrijgen, dan bij een dunnere trouwring. Daardoor zij de dikkere trouwringen vaak wat duurder dan de dunnere trouwringen.

De goedkope trouwringen zijn vaak wat dunner maar hebben wel de zelfde onderverdeling in de verschillende trouwring-profielen. Alleen de binnenzijde van deze trouwringen zijn vaak niet zo bol als de dikkere trouwringen. Ze zijn aan de zijkanten wel wat afgerond, zodat ze wel gladder aanvoelen.