Webshop
      Jubileum actie trouwringen
      Jubileum solitair ring aktie
      Zoeken op Budget
      Aanbiedingen
      Nieuwe Collectie
      Smalle Trouwringen
      Brede Trouwringen
      Stoere Trouwringen
      Aparte Trouwringen
      Carbon en specials
      Favorieten van TZ
      Exclusief
      Palladium
      Trouwring ontwerpen
      Geel Goud
      Witgoud
      Rood Rose Goud
      Bi-color
      Met meer diamant(en)
      Organisch
      Titanium
      Staal

Home > Materiaal info > platina trouwringen >

Platina

Platina is het meest kostbare van alle edele metalen. In vergelijking met goud , waarvan per jaar ongeveer 2500 ton wordt gedolven, wordt er slechts 80 ton platina gedolven. Maar niet alleen deze verhouding illustreert zijn bijzondere positie. De hoogste kwaliteit en de meest voorkomende Platinum is de 950Pt. De trouwringen in platina vertonen nauwelijks slijtage en draagsporen (krassen e.d.). Platina is bij uitstek geschikt voor verwerking in sieraden en trouwringen in het bijzonder vanwege de technische kenmerken van dit edelmetaal. Edele metalen uit de platinagroep zijn in tegenstelling tot witgoud van nature witter en wordt niet of nauwelijks gelegeerd. Bij TZ Trouwringen werken wij met 2 legeringen platina, namelijk de Pt600 en Pt950. Trouwringen van platina 600/000 bevatten 60% Platinum delen en in de trouwringen van platina 950/000 bestaat de ring uit 95% platinum delen, dus met slechts 5% toevoegingen.

Alternatief voor platina

Platina heeft een zeer hoog soortelijk gewicht. Bovendien zijn de platina ringen bijzonder exclusief in aanschaf mede door het hoge soortelijk gewicht. Doordat platina trouwringen in prijs behoorlijk exclusief zijn is er ook een alternatief uit dezelfde edelmetalen groep, namelijk Palladium. De vraag naar palladium trouwringen neemt sterk toe als gevolg van de interessante prijsontwikkeling van het edelmetaal. Palladium trouwringen zijn technisch absoluut vergelijkbaar met Platinum en komen overeen met de kleur van de Pt600. De hardheid en kwaliteit van deze materialen zijn vrijwel identiek. Lees meer over Palladium

Op onze website vindt u overigens geen trouwringen in de categorie platina. U kunt er vanuit gaan dat de meeste trouwringen in witgoud geleverd kunnen worden in Platina. Wel vindt u trouwringen in gelegeerd palladium (Pd500). Onze trouwringspecialisten adviseren u graag in onze vestigingen over de verschillende materiaal-eigenschappen en mogelijkheden.